کد خبر 1387380
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۶
.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اظهار داشت که واشنگتن بطور منظم از طریق شرکای اروپایی خود با ایران ارتباط غیرمستقیم داشته است.

به گزارش مشرق، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی در مورد پیشنهاد جدید برجامی ایران به آمریکا ادعا کرد همانطور که ما پیش از این مشخص کرده ایم، آماده ایم تا به سرعت توافق وین را به پایان رسانده و آن را اجرا کنیم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه این  مذاکرات ماهها برای بازگشت متقابل به برجام در جریان بوده است، توپ مذاکرات وین را به زمین ایران همچنان انداخت و بدون اشاره به درخواست های فرابرجامی واشنگتن مدعی شد برای اجرایی شدن این توافق ایران باید خواسته های فراتر از برجام را کنار بگذارد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد، ما به طور منظم از طریق شرکای اروپایی خود با ایران ارتباط غیر مستقیم داشته ایم.

وی با بیان اینکه  در مورد جنبه های خاص این دیپلماسی صحبت نخواهد  کرد و انریکه مورا (مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) نقش مهمی میان ایران و آمریکا ایفا کرده است، مدعی شد ما منتظر پاسخ سازنده ای از سوی ایران که از مسائل خارجی و فراتر از برجام عبور کند، هستیم.

 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بدون اشاره زیاده خواهی های کشورش ادعا کرد: مسایل خارجی در این زمینه به معنی مسایلی است که نباید بخشی از برجام باشند. هدف ما بازگشت مشترک به پایبندی به برجام است و این هدف همچنان پابرجاست تا زمانی که ایران نیز به سهم خود در این توافق عمل کند.

وی درباره پیشنهادات اظهار نظری نکرد و ادعای بازگشت به برجام را همچنان تکرار و ادعا کرد: اگر ایران آماده باشد که محدودیت های هسته ای برجام را بار دیگر اجرا کند، ما نیز آماده خواهیم بود تا با پایبندی به برجام تحریم ها را لغو کنیم. اکنون مدتی است که این انتخاب بر عهده ایران است. چند ماه است که یک توافق بر روی میز در وین قرار دارد.

وی افزود: این توافق همچنان در راستای منافع ملی ما است زیرا امتیازات عدم اشاعه هسته ای ارائه می دهد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در تداوم سیاست هراس از پیشرفت های هسته ای ایران با تکرار ادعاها و بدون اشاره به زرداخانه های واشنگتن و رژیم صهیونیستی در منطقه مدعی شد این پیشرفت ها خطرناک و برای رژیم جهانی عدم اشاعه هسته ای بسیار مخرب است.

 این مقام آمریکایی به موضوع تصنعی گریز هسته ای اشاره کرد و مدعی شد هنگام اجرایی شدن برجام این زمان ۱۲ ماه بود و اکنون به چند هفته کاهش یافته که برای ما غیر قابل قبول است. به همین دلیل ما همچنان به دنبال دستیابی به پایبندی مشترک به برجام هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: ما ترجیح می دهیم با ایران به صورت مستقیم گفتگو کنیم زیرا دیپلماسی را بسیار ساده تر و حل مسائل چند جانبه را به شکلی موثرتر امکان پذیر خواهد کرد اما ایرانی ها حاضر به این کار نبوده اند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه کشورمان روز سه شنبه به وقت محلی در نشست خبری مشترک با «بلاول بوتو زرداری» وزیر خارجه پاکستان گفت: پنجشنبه گذشته علیرغم استمرار پیام‌ها ولی طرف آمریکایی برای اعمال فشار بر ایران و اخذ امتیاز در مذاکره غیرمستقیم، قطعنامه‌ای را ارائه داد و علیرغم اینکه آمریکا گفت قطعنامه خالی از محتواست. ما پکیج سیاسی جدید را روی میز گذاشتیم ولی آمریکا بر تصویب قطعنامه تأکید داشت.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اکنون در کنار قطعنامه اقدامات بیشتر هسته‌ای ایران قرار دارد ما از گفت‌وگو و مذاکره فرار نخواهیم کرد و در این مسیر ارتباط ما از مسیرهای دیپلماتیک از طریق مورا و بورل پیام‌های ما در حال تبادل است. ایران برای رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار از منطق دیپلماسی و مذاکراتی فاصله نخواهد گرفت.

جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این اقدام، فعالیت‌های هسته ای خود را افزایش داد و از طریق سازمان انرژی اتمی به دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین این موضوع اعلام شد.ایران از مذاکره و گفتگو فرار نخواهد کرد و مسیر گفتگو ها ادامه دارد و ارتباط ما از طریق آقای بورل و آقای مورا مسئول هماهنگ کننده برجام ادامه دارد.

شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی آمریکا و متحدانش با ۳۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف روسیه و چین و ۳ رأی ممتنع هند، پاکستان و لیبی به تصویب رسید. جمهوری اسلامی ایران این قطعنامه را به عنوان اقدامی سیاسی، نادرست و غیرسازنده تقبیح و محکوم کرد.

وزارت امور خارجه ایران درپی تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس اعلام کرد: این قطعنامه براساس گزارش شتابزده و غیرمتوازن مدیرکل آژانس و مبتنی بر اطلاعات دروغین و ساختگی رژیم صهیونیستی صورت گرفته و نتیجه‌ای جز تضعیف روند همکاری و تعاملات جمهوری اسلامی ایران با آژانس در برنخواهد داشت. 

این در حالی است که دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه سال گذشته آغاز شد، از ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شده بود و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌های خود بازگشتند تا آمریکا تصمیم سیاسی خود را بگیرد.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و نیز تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته است بلکه در راستای سیاست های شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرده و در تازه ترین اقدام نیز  همسو با رژیم صهیونیستی به تلاش های ضد ایرانی سه کشور اروپایی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران پیوست.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۰:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
    7 0
    چیزی عتئدتون نمیشه فقط باید ازمتطقه جمع کنید بروید وهیچ دخالتی حتی اتمی نکنید
    • IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
      1 0
      من متنفرم از آمریکاییان هستم،
    • IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
      0 4
      خخخخ با همین طرز تفکر این شده وضع مملکت
    • IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
      1 0
      برجام یک مصیبت عظمی بود. نه میشد آن را ادامه داد و نه می شود از آن بیرون آمد چون در هر دو صورت متضرر می شویم. اگر ترامپ یک کار خوب کرده باشد آن هم همین خروج از برجام بوده است . هر چند رو ح ا نی بموقع عکس العمل نشان نداد و به ضرر روی ضرر ادامه داد. ولی الآن بهترین کار برای خلاصی از برجام ادامه مذاکره با رعایت شدید خطوط قرمز ایران حتی سرسختانه تر از آن برای جلوگیری ازسواستفاده غربیها است در عین حال کار اصلی عبارت است است از خنثی سازی تحریمها که سلاح تحریم را اولا بی خاصیت ثانیا یخ جلوی آفتاب خواهد کرد.و مهمتر اینکه ما هم از برجام بیرون نیامده ایم و هم عملا برجام دیگر نمی تواند دست برنامه هسته ای را بسته نگه دارد و ضمنا ما در منظر افکار عمومی مقصر نخواهیم بود. دولت باید سرسختانه در مذاکره حاضر باشد ولی کار اصلی همان خنثی سازی تحریمهاست که باید با جدیت دنبال شود همینطور رسیدگی به کسانی که شرایط معیشتی مناسبی ندارند این شرایط با جدیت دنبال شود بعد از مدتی نه طولانی شرایط خوب خواهد شد الحمد لله شرایط هم بگونه شده است که با بالا رفتن قیمت نفت شرایط هم از لحاظ فروش هم از نظر قیمت به نفع ما در جریان است.خدا رو شکر
  • IR ۰۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
    2 5
    راست میگویند دخالت در امور دیگر کشورها به ما چه مربوط به جهنم که داعش در عراق و سوریه چه میکرد به درک که حالا این همه بدبختی بکشیم حالا هم روسیه و عراق حقتان را کف دستتان گذاشتند و عراق گفت ایران در مملکت ما فضولی نکند فقط همین را میخوانید
  • IR ۰۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
    5 1
    در برابر دشمن باید قوی عمل کرد , نتیجه ضعف های نشان داده شده را دیدید..
  • IR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
    4 2
    عدم گفتگوی مستقیم ایران و امریکا فقط در راستای منافع جین و روسیه ست . تمام
    • IR ۱۳:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
      1 1
      این طوری می گی روس پرستان که به ناموس فروشی شهره هستند ناراحت می شوند
  • IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
    5 0
    درخواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی، اعلام رسمی پایان مذاکرات، و خروج قاطعانه، مقتدرانه، آنی، مطلق و بدون شرط از برجام، پیمان عدم اشاعه (NPT) و پروتکل الحاقی آن؛ و خاتمه دادن به هرگونه همکاری و پاسخ‌گویی به جاسوسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به بهانه‌ی بازرسی، آخرین اطلاعات نظامی و مشخصات دانشمندان کشورمان را به دست آورده و برای خرابکاری در تأسیسات هسته ای و نظامی و ترور دانشمندان کشورمان، در اختیار آمریکا و رژیم درمانده‌ی صهیونیستی قرار می‌دهند؛ و جمع‌آوری تمام دوربین‌های آنان و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان مورد نیاز کشور؛ و پیگیری برای تنظیم و صدور قطعنامه بر علیه آمریکا، انگلیس و فرانسه به‌خاطر تجهیز آن رژیم پوسیده، جعلی و موقتی به تسلیحات هسته‌ای بر خلاف ماده‌ی 2 پیمان عدم اشاعه است، که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن در آینده‌ی بسیار نزدیک هستیم.
  • IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۵
    1 1
    دیگه خوابش رو ببینید با ایران سر میز مستقیم با هم مذاکره کنید ، خدا کاری کرد ، که تو دنیا بی سابقه است ، ابر قدرت مدعی جهان ، بخواست یک کشوری که فکر میکرد به التماسش میفته . بیرون در انتظار بکشه . مگر آمریکا آدم بشه ... دو دونه این الطاف الهی و این عزت و قدرت را بیاد بیاری و بخواهی چاپ کنی . بسیار قطور میشه .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس